Tübüler pastörizasyon ve sterilizasyon sistemlerimiz, sıvı gıda grubu olarak isimlendirilen gıda çeşitleri içerisinde pulp, lif ve partikül içeren yada viskozitesi çok yüksek olduğu için Plakalı Sistemlerde işlenmesi sorunlu olan ürünler için tercih edilmektedir.
Sistemlerimiz, Pulp ve partikül içeren Meyve Suları, Meyve Nektarı, Meyve Püresi, Dondurma Miksi, Şeker Şurubu, Krema, muhtelif Soslar, Ketçap, Salça, Çikolata ve türevleri gibi ürünlerin pastörizasyon işlemlerinde güvenle kullanabileceğiniz şekilde tasarlanmıştır.
Ürün cinsine ve prosese bağlı olarak ;
Monotube ( Dış boru içinde tekli iç boru )
Multitube ( Dış boru içinde çoklu iç boru )
Tube in Tube ( Boru içinde boru ) tiplerinde olmak üzere farklı versiyonları mevcuttur.
Kullanılan borular üzerinde uygulanan özel korugasyon işlemi ( boruya spiral şekilde yiv formu verilmesi ) ısı transfer verimini arttırmakta, düşük hızlarda dahi türbülanslı akış temin etmek sureti ile proses garantisi sağlamaktadır.
Isı geri kazanımı uygulanması gereken durumlarda, su rejenerasyon devresi kullanılmak sureti ile % 80 oranında ısı geri kazanımı sağlanabilmektedir.
Tübüler Pastörizasyon ve Sterilizasyon sistemlerinin Plakalı sistemlere göre avantajları ve dezavantajları şu şekildedir.
TÜBÜLER SİSTEMİN AVANTAJLARI:
1-Yüksek viskozitelerdeki akışkanlar için kullanılabilir.
2-Pulplu ve partikül içeren ürünler için kullanılabilir.
3-Sıcak ve soğuk akışkanların birbirine karışma riski daha azdır.
4-Yüksek basınç altında gerçekleşen çalışma şartlarına daha uygundur.
5-Ara yıkama yapılmaksızın uzun süreli ürün işleme imkanına sahiptir.
6-Conta değiştirme gereksinimi plakalı sistemlere göre daha azdır.
7-Delinme ve çatlama riski plakalı sistemlere göre daha azdır.
TÜBÜLER SİSTEMİN DEZAVANTAJLARI:
1-Plakalı sistemlere göre kapladıkları alan daha fazladır.
2-İlk yatırım maliyetleri daha yüksektir.
3-Kapasite artışı durumunda müdahale zorluğu vardır.
Yapılan mühendislik hesapları ile her ürün için uygun sıcaklık, doğru eşanjör tipi seçimi, optimum ısı transfer alanı gibi temel parametreler en doğru şekilde belirlenmekte ve maksimum verim ile kullanımınıza sunulmaktadır.
Pastörizasyon ve sterilizasyon sistemlerimizde kullanılan otomasyon seviyesi PLC ve PID kontrollu olmak üzere iki farklı seviyede mümkün olup, bu otomasyon çeşitleri de kendi içerisinde prosesiniz ve taleplerinize bağlı olarak günümüz teknolojisinin sağladığı en üst seviyede sunulabilmektedir.